С Париж в сърцето

Преди време ви споменах за един разговор около албумите за снимки и една от дамите ме предизвика: "На 25 октомври да имаш готов албум!".
Може би сега е моментът да споделя тук в блога си моят коментар, който написах на злата кака Сийка:
Кат, толкова подредено и последователно си описала впечатленията си, че имах чувството, че разглеждам албум и така страница след страница, ме доведе до другите видове скрапбук албуми. Опитът ми от преди години и сега е, че албумите се делят на два вида: изпълнени с декорации, висулки, тагчета, джобчета и албуми със снимки с декорации+тагчета/ скрапбук/ проект Живот.
Аз също много харесвам всички джиджани албуми в нета, но нито един не отговаря на моите снимки.
Къна (т.е. моята скромност) реши да направи един албум със сгъвки и понеже дълго се залута в мислене, реши да си поиска малко снимки на получателката. Когато снимките пристигнаха, се наредиха и сгъвките, и се получи страхотен албум, който обаче аз няма да имам, защото това не са моите снимки. Къна казва: Албум се прави според снимките и настроението, което носи получателя!
П.С. Понеже рискувам да напиша нова статия - защо пък не, за Картишоците съм готова на всичко - само ще добавя, че от моят опит предпочитам за албум с халки да използвам не-повече от 3 дизайна дизайнерска хартия, за да не се размаже концепцията, ако се наложи да се разместят страници, а това със сигурност ще се наложи.
И понеже каквото правя, го изработвам с много любов и винаги е посрещнато с много звездици в очите на получателите, аз ще продължа да правя нещата така както ги чувствам и както биха били практични. Пожелавам на всеки да открие своят собсвен стил и така да усети удобството на свобствената си идентичност, за да разпознаваме кой албум на кого е!
И така, пред Къна стояха няколко предизвикателства:
- албумът да е готов до 25 октомври
- да е Gatefold и със сгънати страници
- да побира снимки във двете ориентации
- да не изяжда много дизайнерска хартия
- да е използваем и преносим.
И се започна творческият процес, и се завърши точно в срок.
В първият момент си помислих: "Никога не съм предполагала, че някой ден ще направя албум с хартии а Париж - всички правят такива албуми!" Няколко часа по-късно съвсем неволно прегледах едни неща в мрежата и с удивление разбрах, че милата момица, а която е това албумче, си мечтае да отиде в Париж!!! Дано, дай Боже!

Гръбчето се обхаща с капаче, за да стои събрано албумчето и поради тази причина не завързах панделка, както правя обикновено.
Ще спомена само, че използвах картон 70/62см и само 10 листа дизайнерска хартия 20/20см. Събират се 8 портретни и 5 пейзажни снимки, и освен това още снимки според случая, на вътрешните страни на кориците.

И освен всичко съм дала възможност максимално да се виждат десените и да се добавят бележки и ли етикетчета, ако притежателкта желае.

Това е за сега! Надявам се кака Сийка да е доволна, а аз отивам да правя следващото икономично албумче - задават се празници и всеки се радва на подаръци!
Чао и до скоро!

Коментари

  1. Плами, повече от възхитена съм. Албумчето ти изглежда страхотно - дотолкова, че следващото го искам под формата на урок за Картишок :) Да поставям ли срок, или ти каквато си фурия ще ме изпревариш?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кат, благодаря много! Знаеш, че не мога да ти откажа, затова имаш думата ми!

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

картоненият куфар

последно за годината