първи малки тайни

Да се разболееш от ангина, да си останеш вкъщи и да не можеш да спиш. Няма по-неприятна ситуация!
Остава да отворя шкафа с картоните и да продължа серията двойни проекти. В главата ми са се завъртяли едни кубчета и албумчета само за близнаци.
Тази публикация е за две малки госпожици, които утре ще навършат 13 години! На тази възраст всичко е ново и интересно, и се учим на дискретност и искреност! Затова реших да направя малки тефтерчета за първите малки тайни на момичетата! Сгъвки -разбира се!
Това е и възможност да покажа урокът, който обещах на Bejko.
И така:
Съвсем обикновен бял картон. Изрязвам ленти с широчина 10 см. Дължината е по Ваш избор и винаги може да бъде добавена чрез снадка. Биговам на 7 см, за да се получат странички с размер 7/10 см и прегъвам на акордеон, като двете крайни странички трябва да сочат нагоре.
Дизайнерски картон в желан десен, с размер 26/15,5 см и биговам според чертежа: Средната част от 1 см е за гръбначе на тефтерчето, така че трябва да я съобразите с броя и дебелината на сгъвките, които слагате с него.
Прегъвам и ето, готовата корица с две джобчета! Тук джобчетата е добре да са достатъчно дълбоки, защото спомагат за сглобяването на тефтерчето и от тях зависи колко стабилно ще е то.
В джобчетата пъхаме крайните странички и тефтерчето е готово! Бързо и без лепене! Това позволява да се добавят още странички или да се смени изцяло вътрешността, а изписаните странички да съхраните по свой си начин!
Декорирате според повода и настроението.

Коментари

 1. Много приятно уроче, Плами и лесно и интересно тефтерче. Благодаря за нагледното обяснение

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Като съм обещала, си изпъкнявам обещанията! Наистина е много забавно за изработка!

   Изтриване
 2. Чудесно е, някой ден ще се пробвам :-)

  ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Мацай, та мацай!

последно за годината