by Plamnito

by Plamnito

Търсене в този блог

неделя, 27 май 2012 г.

Русенски картичкофурии

През изминалата седмица се организирахме на шопинг и вчера заедно част от нас прекарахме няколко часа заедно! За настроението и снимки може да продължите да четете в блога на Маги! Вече съм горда притежателка на красива брошка изработена от Маги. Снимах я върху гоблена, който шия в момента.

четвъртък, 24 май 2012 г.

Томи има бал!

Днес е абитуриентският бал на малкият син на мои много близки приятели - Томислав!!! Направих една много семпла картичка за неговият празник.
Не е нещо, което не сте виждали, но ми хрумна това закопчаване със велкро.
Съвсем свързано с професията ми, му направих и филет-джобче с ръчно изработена роза.
С картичката ще се включа в първото лично предизвикателство на Дани "Крал и кралица на бала". ................................................................................................................... Р.Р. Днес (06.06.2012г.) научих, че Дани е избрала картичката на Томи за КРАЛ НА БАЛА! Това е много високо вдигната летва за мен, и огромна чест! Благодаря!!!

сряда, 23 май 2012 г.

цветя за Маги

Вярно е че ръчно изработените цветя стават бавно, но пък влагаш емоция и имаш време да мислиш как да изненадаш някого, например. Тези цветя са за Маги и нейното предизвикателство при Картичкофуриите "Картичка с ръчно изработени цветя ".
Опитах се да направя дървен ефект, но нещо не се получи точно така както го показа Дилянка.
Цветята са направени с tea bag folding и перличка, и малко кафяво мастило.

понеделник, 21 май 2012 г.

Гост-дизайнери - 2

По случай рожденият ми ден, ви представям още 2 приятелки, които сътвориха специални неща за мен. И така............. Илиана Великова:
и Юлия Андреева:

неделя, 20 май 2012 г.

С пожелание за...

Все още ми е интересна тази сгъвка. Направих тази картичка за рожденият ден на моята приятелка Илиана, който е днес.
Обикновена и семпла, но исках да акцентирам върху картинката - много ми харесва как се получи оцветяването!
А пожеланието е много весело - като за рожден ден разбира се!

петък, 18 май 2012 г.

Гост-дизайнери

Искам да ви представя двама мои приятели, които направиха специални красоти за мен по случай рожденият ми ден. .................................................................................................. Илия Димитров - ИКО - който следващият месец навършва 5 години, направи картичка с любимите си риби, защото когато порасне ще стане рибар на океански кораб!!!
Надежда Тотева - ТОРТЕВА - по призвание и професия акушерка.
ЧРД, принцеса Пламни!

сряда, 16 май 2012 г.

Честит рожден ден... на мен!

Ето, че дойде! А ми се струваше толкова далеч и недостижим този ден! Първият ми рожден ден с моите приятелки Картичкофурии, Картичкофеи и Картичкоправещи!! Днес ще ви почерпя, макар и виртуално, с вкусотиите на едната ми сестра -Светла. Тя е невероятно добра кулинарка - просто да си оближеш пръстите и да не те е срам да си поискаш допълнително! Започваме със салатката - разбира се!
Невероятните пингвини за предястие!
Един много нежен и красив букет!
ТОРТАТА - разбира се!

понеделник, 14 май 2012 г.

спомен и мечта

Две киригами картички-комплект, които търсят начин да се впишат в общата картина на картичкоправенето. СПОМЕН
МЕЧТА

неделя, 13 май 2012 г.

Шев във синьо

С моята приятелка сме родени на една дата! Тя е важна за мен и затова исках да й направя най-специалната картичка. И започнах да творя - мерих, рязах, ших, лепих и се получи!!! Ето я и нея!!!
С тази картичка ще участвам в Картичкофурийско предизвикателство № 116 " От игла до конец " (шита картичка)на Greta's Art. И сгъвката е много интересна за мен.

събота, 12 май 2012 г.

Санчес

Забелязах, че съм пропуснала да ви запозная с едно мъниче, което виждам всяка седмица върху телевизора на моя приятелка. Това е Санчес - червенобуза костенурка!!! Той се "роди" миналият септември (2011г.).

петък, 11 май 2012 г.

НАПК "Майчинство и кърмене"

Национална асоциация „Подкрепа за кърмене” отправи предизвикателство при Картичкофуриите. Темата е „Майчинство и Кърмене”. Първият срок го пропуснах, но реших да се пробвам при втория.
Аз не съм майка, но зная че кърменето е важно за израстването на децата и затова се включвам съвсем символично в тази инициатива.
Логото на Националната асоциация "Подкрепа за кърмене" направих с изонит.

сряда, 9 май 2012 г.

monkey business

Исках да предизвикам себе си по случай рожденният ден на една скъпа на сърцето ми дама. Чудих се, чудих се и реших, че трябва да е нещо ново, което не съм правила до момента. И идеята дойде сама - киригами! Обаче... ах, колко сложно и завъртяно нещо!! Но заради приятелите си заслужава всяко усилие на любов!!
Специално за нея написах стих и го скрих в една малка бележка - направих картичка в картичката. :)
Не видял, не чул и не разбрал - маймунски работи!!! :))
И ето моето авторско стихче!! Благодаря за аплодисментите!!
Когато я завърших се сетих, че отговаря на условието на Забавлятелство Седмо "Книга за джунглата".

вторник, 1 май 2012 г.

близнаци -2

За две жени, които са си много близки и няма как да им подаря две различни картички. :)
И цветето отблизо.

Малко, но от сърце

Малко, но от сърце,... а всъщност много щедри подаръци е приготвила Диди. Реших и аз да се включа, за да я подкрепя в правенето на красивите неща, които твори.

Scrapbook page

 

Първата ми скрапбук страничка / scrapbook page. Тя е подарък за блог-годинката на Краси. Няма да крия, че се поизмъчих много, понеже се учих сама от снимки в интернет.

 IMG_0049

Този силует от пергамано чака достатъчно дълго и вече стои кокетно на този проект.IMG_0051

Желанието на Краси беше да има малко тагче, с наши координати и затова в тон с цветовата гама настаних моята визитна-вазичка. SmileIMG_0053

В последните дни се занимавах основно с чаени сгъвки / tea bag folding и затова тук преобладават такива цветя, изработени от пакетчета чай, събирани от моя приятелка специално за картичките, които правя.

IMG_0055

 

Едната половинка на страничката е подвижна, за да може да се използва пространството за стихче или бележки например.IMG_0058

Ето и скеча по който работих, понеже изискването беше страничката да се прегъва на две.

scrapmuss-template06

С нея ще участвам при Двете елши в "Предизвикателство Май - Цветя". P.S. 8 май, 2012г. Страничката вече е при Краси, заедно със стихотворението "Живот от синци", което написах ръкописно,за да завърша ръчната изработка на проекта (всъщност ми свърши мастилото на принтера)!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...