by Plamnito

by Plamnito

Търсене в този блог

сряда, 24 юли 2013 г.

Лексикон

Днес бях много приятно изненадана от Во - най-верната фенка на моят блог - с нейната покана да попълня виртуалният й лексикон!!! В последните дни мнозина от нас се връщат в детството с това вълнуващо и потайно нещо - албумът с много снимки, рисунки, висулки и разбира се - откровени отговори на много лични въпроси!
Пред мене предизвикателството да бъда безкрайно искрена с моята приятелка и със всеки, който ще попадне на тази публикация. Започвам:
1.Най-близката забележителност до вашето жилище е?
Трудно е да се отговори на този въпрос, защото не е само една забележителност. В градът-врата към Европа има много неща преплетени от всичко, което е минало през този кръстопът. И все пак - паметникът на руският воин "Альоша", паркът на възрожденците, река Дунав и през прозорецът виждам морската гара на град Гюргево и част от него. Вечер е много осветено, от там е и изразът "Светло е като в Гюргево!".
2.Какво имате под леглото си?
Под леглото ми има един спален чувал, който при последното ползване на едно барбекю с палатки, плува в дъждовна вода. Сега ми е забавно, но тогава ми се плачеше. Друго интересно са сватбените обувки на една бивша съученичка. Ютията и принтера. :)
3.Любим спомен от детството?
Като съм се разбъбрила, да ви разкажа и това. Един хубав летен ден във Варна преди мнооооооооооооого години - сутринта ме бяха изписали от болницата след операция и родителите ми решиха, че ще забравя кошмара, ако ми купят колело. Това беше най-хубавото колело на света. Най-вълнуващото беше, че след като излязохме от магазина тръгнахме нагоре по стръмната улица, а аз въртях много упорито педалите. Не помня да съм била уморена, защото татко ми помагаше.
4.Имате ли тайна, която никой не знае?
Да, имам такава тайна и няма да я споделя, за да си остане тайната, която никой не знае. :)
5.В какво вярвате?
Вярвам в Бог. Тази вяра е част от животът ми; начинът ми на живот. Доверила съм Му се напълно и изцяло, и това промени мен и всичко около мен. Имам пълна надежда и знам къде ще отида след смъртта.
6.Какво най-много ви плаши?
След всяка загуба, която съм изживяла в моят живот, не мога да кажа какво ме плаши. Сега си мисля, че нищо не би ме уплашило, но когато се върна в моментите, в които ме е било страх виждам, че е било, когато са се случвали страховете ми.
7.Какво ви прави щастливи и какво - тъжни?
Преди време написах едни мои размисли относно щастието, сега мога да ги обобщя като - Щастие е да преодолееш всички повратности на живота и/или да получиш удовлетворение от това, което си постигнал или получил. Натъжава ме несправедливостта и това, че хората могат да бъдат много жестоки.
8.Какво обичаш да правиш в свободното си време?
Обичам да гледам романтични филми, да слушам балади и да се разхождам "по центъра" т.е. безцелно.
9.Какво би направил, ако имаше вълшебна пръчка?
Ако имах вълшебна пръчка щях да си поръчам тортено парти с караоке, на което да поканя всички приятели. Да прекараме весело и вкусно заедно, и да се смеем от сърце по детски и искрено!
10.Пожелайте си нещо.
Пожелавам си да съм здрава и всеотдайна на семейството и приятелите, и разбира се да продължавам да се вдъхновявам, за да се наслаждавам на любимото си хоби. И още нещо си пожелавам - да изслушате любимата ми песен.
И тъй, повечето от вас знаят за какво става въпрос, но за всеки случай ето правилата:
Предизвиканият отговаря на 10 зададени въпроса, след което отправя своите 10 въпроса към други 7 блогъри, които обаче трябва да имат по-малко от 200 последователя. Задължително посочва и линк към блога, който го е предизвикал. :)
Блогърите, които ще поканя да попълнят моят лексикон са:
1. Поли - http://valshebstvai.blogspot.com
2. Дани - http://danina390.blogspot.com
3. Деси - http://ivolina-mycrafts.blogspot.com
4. Дари - http://darinastaikova.blogspot.com
5. Валя - http://valchensblog.blogspot.com
6. Мариана - http://marianascards.blogspot.com
7. Пепи - http://pepinatoys.blogspot.com
И моите 10 въпроса:
1. Коя си ти - с 5 думи?
2. Кое е нещото, което може да те разсмее до сълзи?
3. Как предпочиташ да си пилееш времето?
4. кога и как разбра, че хобито е част от теб?
5. Кое е най-скъпото ти нещо, което има истинска стойност за теб?
6. На какво/кого се доверяваш в твоят живот?
7. Кой е най-силният момент в любимият филм, книга или песен?
8. Знаеш ли къде са сега приятелите ти?
9. Колко е достатъчно за да си удовлетворен?
10. Какво ще пожелаеш на теб и на мен?
Р.S. Ако ме забележите в нечий друг списък, моля подшушнете ми! :)

сряда, 17 юли 2013 г.

албум за пътешествие

Целият ни живот е едно вълнуващо пътешествие. От нас зависи, колко вълнуващо ще е то. Една позната ми поръча да изработя нещо за нейният внук, който живее с мама и тати в чужбина. Ако кажа държавата, ще се досетят за кого е. Реших да е албум за снимки и рисунки. След един неуспешен опит, който полетя в кръглият файл (кошчето), се появи този формат и съм много доволна. Има сгъвки, тагове, пликове, печати, спирала и висулка. :)
В тялото се редуват джобове с тагове и пликове - с карта и компас.
И място за записки.

неделя, 14 юли 2013 г.

подарък от Бонбоната

Днес моята Бонбона има рожден ден! Типично в духа на Коледа си разменихме подаръци:
аз и подарих коледен органайзер
а тя на мен - рисунка върху плочка
Тя е много талантлива художничка и по професия - дизайнер.

циклама

"Любимият цвят на булката е циклама! :) " И започнах да обмислям концепцията... Някои цветове са трудни за откриване, а други още по трудни за снимане. Ето какво се получи!
картичката
кутийка
цветята

събота, 13 юли 2013 г.

Tania & Carlos

Моите приятели Таня и Карлос отпразнуваха първата годишнина от техният щастлив брак! След две седмици ги очакваме да пристигнат на гости от Канада и им приготвих скромен подарък за празника!
любимият ми пънч- решетка
най-новият ми пънч - пеперуда - много е сладък
Пожелавам им обичта и устремът, които ги събраха да не престават и да бъдат винаги един до друг, както в денят преди една година!

вторник, 9 юли 2013 г.

(не)монохромно

Идеята ми беше тази картичка да бъде монохромна в кафяво, но жълтото обърка концепцията ми. Но пък е малко рециклирана - част от хартиен плик.

неделя, 7 юли 2013 г.

коледа през юли

По средата на лятото - се подготвяме за зимата и коледните украси, картички - а защо не получаваме подаръци? Моята приятелка Бонбоната има рожден ден и ще се зарадва на нестандартен подарък.
органайзер с място за снимка и любимите ми епокси брадс
с плик на гърба
джоб с място за записки и акварелни картони за рисунки
с две страници на вътрешният капак
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...