by Plamnito

by Plamnito

Търсене в този блог

петък, 27 януари 2017 г.

Картичкофурии на 7 години - пета тема "Цветова комбинация"

Няма български крафтър, който да не се е докоснал до Предизвикателството Блог Картичкофурии! Всички обичаме това място, защото там намираме вдъхновение и подкрепа в своят път за развитие на любимото хоби! Покрай многобройните предизвикателства израстнахме в много техники и посоки! Тук се създадоха и много истински приятелства!
Картичкофурии става на 7 години! Честито на създателите, честито и на всички момичета и момчета, които правят това място живо със всяко следващо предизвикателство!
Тази година е замислено едно много вълнуващо Парти по случай годишнината - цели 7 теми! Като се замислих - чудесна възможност за разгръщане на много техники! Развълнувах се много!
Реших да започна с Цветовата комбинация в пета тема - бяло, сиво, синьо и кафяво, зададена от Картичкофеята Диди Георгиева - didStef. Идеална възможност да навия още малко ленти в началото на годината, с надеждата да продължа и през следващите месеци... да видим, дали ще подобря уменията си с още някой проект.
Ето я картичката, която направих с техника квилинг и една дискретна 7-ца, заради основната тема.

А сега ще продължа да работя и по другите теми!
До скоро!

вторник, 17 януари 2017 г.

На точки!!!

Обичам трудните предизвикателства! Трудни, трудни, колко да са трудни?! Лесно като детска игра!!!
Имам си вдъхновителки, които са ми подавали ръка в трудни моменти, когато музата се прави на разсеяна! Такава приятелка е Маги от Русе! Мога дълго време да я хваля, но по-добре да я опознаете лично! ТЯ се появи в животът ми, малко след като баба ни напусна завинаги. Това момиче ме изтръгна от ямата, в която се бях окопала само с едно лично отношение на уважение! Трудно е да се опише това чувство, защото то се изживява много лично! Винаги се възхищавам на проектите й и искам да взема по частица за себе си, за да мога в следващият момент, когато видя нещо ново още преди да съм видяла на кого е, да мога да кажа: "Това е на Маги!" Стига съм я хвалила!
Тя е вдъхновителка в любимото ни място блога на Картичкофуриите. Още когато видях предизвикателството си казах: "Картичка с печат момиче ще е!" Когато започнах да я правя, един много любим печат ми заговори: "Извади пистолета и пудрите и ме приготви за момиче!" Какво да ви кажа - говорим си понякога на един странен език с материалите и инструментите. Намира се е и някоя нахална панделка, която днес много искаше да се намърда на преден план, но и казах: "Росалинда ще каже, че много крещиш!"
Ето я картичката с любимите ми печати от Мигито - голяма моя приятелка, от тези дето ме ръчкат да се събудя от зимен сън!
Картичката участва в Картичкофурийско предизвикателство 323 "Цветова комбинация на точки"
Нарочно я снимах на сив фон, за да се отличи небесното синьо, което така и все не успявам да снимам добре. Така е с моят фотоапарат.
И така, отивам да си почивам, защото утре може да се случи нащо интересно!
До скоро!

петък, 13 януари 2017 г.

много огромни листа

Обичам квилинга и винаги се възхищавам на хубавите творения! Моите невинаги се получават заради липса на опит и търпение! Признавам си го!
Толкова бързах да завърша картичката, че чак когато еидях снимката забелязах, че листата ми са много огромни. Тъкмо да ми е за урок, за да се коригирам!
Този модел рози чака повече от две години да ги направя! Сега отивам да навия едни други цветя. И тях ще ви покажа, когато са готови!
Чао за сега и до скоро!

вторник, 3 януари 2017 г.

Бурканът 2017г.

И аз като добра домакиня си купих буркан с зелеви листа, за да направя сърмички за новогодишната трапеза. Един огромен буркан! Досвидя ми да го хвърля и си го прибрах - може да ми потрябва!
Посрещнахме весело и доволно новата година! Като се наспахме хапнахме и започнах да връщам новогодишните пожелания на всички приятели, които се постараха да ги отправят във Фейсбук. И докато превъртах страницата се появи един буркан пълен със цветни бележки.
Помислих си: Явно някой си записва, за да не забрави!
След това си казах: "И ти забравяш! И като една истинска жена си спомняш само в тежки ситуации!"
И деята на буркана е всеки ден да се записва нещо съществено, което се е случило, за да може в края на годината, да имаме конкретно за какво да благодарим!В крафт пространството му казваме Project Life!
Извадих прибраният буркан и написах бележка за деня, и я сложих вътре. Добре де, ами ако се случи нещо неприятно - никой не е застрахован?!
След това, започнах да мисля как да го украся, за да се различава от другите събратя.
В последствие се появи разновидност, в която притежателката на бурканът за писва страхове, притеснения. Успокоих се - Не съм сама! Трябва да сме благодарни за всичко! "Само доброто ли да бриемаме от Бог?!" - е казал Йов.
В този момент се отвори една забравена чанта с кърпички и дантели плетени на една кука, даже бях забравила за тях - това беше техният момент да се появят и да ми помогнат. После да не съм чула, че обущарят ходи бос!
Ето го:
И така дето се вика: Да идва времето да отворим бурканът и да погледнем назад към отминалата година! Но... до тогава има много вода да изтече и много поводи за срещи!
Това е за сега от нас! До скоро!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...