by Plamnito

by Plamnito

Търсене в този блог

понеделник, 25 февруари 2013 г.

розов цвят

Тази пролет е време за рози в розово. Накъдето и да се обърна виждам такива рози и усещам техният аромат.

лилава мечта

Една приятелка каза, че наближава сезонът на сватбите и е добре да сме разумно подготвени. Започвам и аз, с една поздравителна картичка-плик, която позволява в нея да се постави и финансов подарък. Шаблонът е от тук.

събота, 23 февруари 2013 г.

малко тефтерче

Какво да направиш като подарък на момче от езиково училище? Трябва да е стилно, семпло и вълнуващо - ще празнуваме рожден ден! Е, аз съм на ти с обикновените и простички неща, а и предизвикателството на Краси при Картичкофуриите е "Тефтер". Понеже нямам машинка, а исках да прилича повече на книжка, го направих с брадсове.
Принтирах си няколко странички от един кит, които беше споделила Диди Купенска. Бял и син картон - нали сме от "Левски" - и готово!

понеделник, 18 февруари 2013 г.

за надеждата

И аз като Кати съм окрилена от надеждата!!! Най-много се надявам съвсем скоро на имаме лепящи букви на кирилица, за нашето хоби!...
Но да се върна на Надеждата! Какво е тя? Емоцията или увереността в това, което предстои! И винаги се надяваме на нещо по-добро! Надеждата за мен е устремът да премина през този свят и да влезя в това, което ме очаква след това!
... Когато ми поръчаха тази картичка препоръката беше да бъде с точно този надпис "НАДЕЖДА" (в случая "HOPE"), да е тип "прегърни ме" и да използвам червен, жълт и зелен цвят...а и да е за една млада изискана дама, която скоро ще има рожден ден и след няколко месеца ще дари живот на втората си рожба. Започнах да мисля - с тези цветове се прави детска картичка, а тя не отговаря на сгъвката. Разбира се - ЦВЕТЯ!
Всяка дама се радва на цвете! Извадих кутиите с материали и започнах да съчетавам. Веднага взех този разкошен печат, който ми е подарък от Маги. Последва пудрата и уреда за ембос - личи си колко много имам да уча. И някак си съвсем спокойно се наредиха панделката и розите. Наистина много се надявам картичката ми да донесе много радост на бъдещата притежателка!

събота, 16 февруари 2013 г.

дом

Във най-влюбеният месец една скромна идея за споделена обич!
Една къща трудно ще бъде дом, ако не е споделена с хората, които обичаш!
Една много лесна сгъвка - по моята част - която си намери сама повод за изпълнение. :)
И понеже в къщичката се крие една малка картичка, проектът е моят смел опит да участвам в предизвикателството на Ирина Кирякова в Хоби предизвикателство №32 "3Д проект - Картичка с кутийка"
Самият печат е във форма на сърце и в орнаментите се крие още едно сърце!

четвъртък, 14 февруари 2013 г.

Приятелско въже

"Приятел обича всякога и е като брат във време на нужда." Пр.17:17
Когато болката те реже като нож
и да живееш ти не виждаш смисъл,
когато твоят ден превръща се във нощ
и сякаш сам си се отписал...

Живееш с мъка ден за ден,
насилваш се дори да дишаш
на отчаянието падаш в плен
не искаш вече и да мислиш...

Тогава просто протегни ръка
към този, който те обича
не се поддавай на страха,
не се плаши, недей, не тичай!

Защото ямата, в която си се окопал
дълбока е и много тясна,
единствено с приятелско въже
от тази клопка има бягство!

Защото то е плетено години
от малки и невидими влакна,
споявано от дребни песъчинки
във радост, болка, скръб, тъга...

Хвани се ти за него здраво,
около кръста си го препаши
и две приятелски ръце тогава
ще върнат светлината в твойте дни.

И ще ти върнат смисъла на дните,
защото с обич ще те окрилят
от лапите жестоки на отчаянието
ще бдят до теб, за да те защитят!
13.02.2004г. Мария Борисова

сряда, 6 февруари 2013 г.

книга за рецепти

Понеже съм на мнение, че старите изпитани и любими рецепти трябва да останат грижливо запазени, направих тази семпла книга.
Семпла, за да не ни се свиди да пишем вътре и в същото време в цветовете на кухнята, в която ще стои. :)
И тъй като цветовете на картинката, която оцветих с акварелни моливи, отговарят на цветовата комбинация на предизвикателството в Card Mania - 13 Color Combo / Цветова комбинация, включвам картичката там.

квилинг

За да направя това цвете използвах beehive technique. Тичинките изработих от корда и акрилна боя. Техниката е на Юлето.

неделя, 3 февруари 2013 г.

Забава с АТС!

Още през изминалата година, с предизвикателството на Валя при Картичкофуриите, разбрах, че това е което ми приляга да правя - АТС-ки: малки сладки картички, не много натрупани, но показващи почерка на дизайнера. Дори си изработих поставка. Сега адреналина ми скочи отново до небесата, тъй като бързо-бързо се записах в забавлението на Ем. Идеята й е страхотна и щедра, и я прегръщам с широко отворени ръце. Ето и за вас шанс да се включите! Малко вдъхновение от нея:

Защото те обичам!

бях решила тази година да не правя валентинки! Цялото това суетене в розово и червено... След това обаче в блога на Картичкофуриите се появи предизвикателството на Goldie - № 154 "Различният цвят на любовта". Колко различен може да е цветът на любовта? Няма да се впускам в разсъждения колко вида любов има. Просто ще кажа, че не мога да заповядам на сърцето си да спре да обича! Затова и направих тази валентинка - не е розова, както не мога да спра да обичам!
Защото те обичам...
И така вече започва третата година, в която правенето на картички стана мое хоби. Първата ми картичка беше валентика и картичката, която не исках да правя, а направих с толкова огромно желание и любов, също е валентинка!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...